Stor interesse for at blive ambulanceredder

Arkivfoto

Der er rift om pladserne, når der søger elever til uddannelsen som ambulanceredder. Ved Falcks halvårlige optagelsesrunde i marts i år var der ikke færre end 1.318 ansøgere, hvilket er på niveau med året forinden. De potentielle ambulancereddere skal som noget nyt igennem en række fysiske optagelsesprøver.

Mens en redder tidligere – lidt kantet sagt – var en chauffør med godt kendskab til førstehjælp, så er redderuddannelsen i dag en flerårig sundhedsuddannelse med niveauer fra ambulanceassistent og op til paramediciner.

​”Redderjobbet tilhører i dag fuldt og helt sundhedsfaget med fokus på omsorg, behandling og pleje af patienter. Redderne er professionelle sundhedsmedarbejdere på linje med for eksempel sygeplejersker”, siger Morten Brønnum-Carlsen, der er afdelingsleder i Falck.

For at mindske risikoen for arbejdsskader blev der i 2013 indført en række fysiske optagelsesprøver, som skal sikre, at eleverne kan klare det til tider hårde fysiske redderarbejde.

”Skader kan nemt opstå, når man ikke har den fysiske form, der er nødvendig for at bestride jobbet, eller når man skal kompensere for en makkers dårlige form. Den fysiske test er indført for at beskytte den enkelte redder såvel som makkeren mod skader”, siger Morten Brønnum-Carlsen.

Prøverne består af løb, svømning, masteklatring samt en række fysiske øvelser, som gennemføres på tid, og finder sted i slutningen af maj.

I 2014 optog Falck i alt 93 redderelever.

Annonce