Region Hovedstadens Akutberedskab har gennem årene opbygget en præhospital organisation i eget regi, og en status fra regionen viser, at akutberedskabet nu råder over 24 køretøjer af forskellig type, ligesom der er ansat 50 paramedinere og ambulancebehandlere. Til foråret skal der ansættes yderligere 11 ambulancereddere.
En opgørelse fra Region Hovedstaden viser, at akutberedskabet aktuelt har en aktiv vognpark, der består af følgende enheder:
- 1 indsatslederbil (i drift pr. marts 2013)
- 1 bil til Det Psykiatriske Akutberedskab (i drift pr. december 2012)
- 1 babylance (i drift pr. januar 2017)
- 2 sociolance (i drift pr. januar 2017)
- 2 mobile behandlingspladser (i drift pr. september 2017)
- 11 akutlægebiler (i drift siden 2011)
- 1 akutmotorcykel (i drift pr. marts 2018)
- 2 elbiler (i drift pr. januar 2019)
- 1 varevogn (i drift pr. august 2013)
- 2 ambulancer (i drift til særlige opgaver og events pr. oktober 2019)
Ansætter flere ambulancereddere
Opgørelsen viser også, at Region Hovedstadens Akutberedskab i dag har 50 paramedicinere og ambulancebehandlere ansat. De løser en række forskellige opgaver, herunder som led i et projekt med præhospitale visitatorer, som sundhedsfaglige visitatorer på AMK-vagtcentralen, som lægeassistenter på akutlægebilerne og ved bemanding af andre af akutberedskabets specialkøretøjer.
Til foråret supplerer Region Hovedstadens Akutberedskab med yderligere 11 paramedicinere eller ambulancebehandlere til at løse disse opgaver.
Udover den del af beredskabet, der efterhånden drives i eget regi, køber Region Hovedstaden samlet 1.092 beredskabstimer om dagen hos regionens to eksterne leverandører, Falck og Hovedstadens Beredskab, som tilsammen stiller med i alt godt 70 ambulancer – inklusive XL-ambulancer og reserveambulancer.