Ifølge Fyens Stiftstidende måtte en ældre borger for nylig vente cirka otte timer på en ambulance. Men Region Syddanmark kan ikke genkende avisen beskrivelse af den konkrete sag. Det var således ikke en ambulance, der var bestilt, men en sygetransport, og den var ifølge regionen fremme efter cirka to en halv time.
I Fyens Stiftstidendes artikel “Alarmcentral til sygeplejerske: Ingen ledige ambulancer”, som blev bragt 24. september 2015, kunne man læse om en læge, der 10. september 2015 kl. ca. 12 bestiller en ambulance til en ældre kvinde på Fyn på foranledning af en hjemmesygeplejerske.
Kørslen bliver ifølge Fyens Stiftstidende bestilt som en C-kørsel, det vil sige en ikke-akut kørsel, hvor der er brug for behandling undervejs. Aftalen bliver, at der kommer en ambulance inden for en time. Ifølge hjemmesygeplejersken ender det dog med, at den ældre kvinde først er indlagt på Odense Universitetshospital otte timer senere.
Kan ikke genkende fremstilling af sagen
Region Syddanmark har gennemgået sagen og lydfilen med de samtaler, der har været mellem vagtcentralen og lægen, der bestilte ambulancen, og regionen kan ikke genkende den fremstilling af sagen, der er bragt i Fyens Stiftstidende.
Region Syddanmarks registrering af sagen viser, at regionens vagtcentral bliver kontaktet af den omtalte læge kl. ca. 12 den 10. september 2015. Lægen bestiller en D-kørsel, som er en liggende sygetransport til en patient, der ikke er behandlingskrævende. En D-kørsel er mindre akut end en C-kørsel.
Lægen vurderer i samtalen med vagtcentralen, at det er rimeligt, hvis sygetransporten kan komme i løbet af cirka halvanden time, som er den tidsramme, der er sat for en D-kørsel.
På grund af flere akutte opgaver, kommer sygetransporten – der bliver kørt af en ambulance – først frem til patienten kl. ca. 14.30 – efter to en halv time. Patienten ankommer til Svendborg Sygehus kl. 15.22, og ikke til Odense Universitetshospital klokken 20, som der står i den omtalte artikel.