Efter en uge, hvor spørgsmålet om kvaliteten af lægers og paramedicineres præhospitale indsats har trukket store overskrifter, vil formanden for Reddernes Landsklub og formanden for Lægeforeningen nu mødes for at drøfte samarbejde mellem de to faggrupper. Samtidig understreger Lægeforeningen igen, at lægernes kritik ikke er rettet mod paramedicinerne, men mod Region Sjællands beslutning om at fjerne lægebilerne.
Formand for Reddernes Landsklub, Vagn Flink, og hans kollega i Lægeforeningen, Mads Koch Hansen, har i e-mails drøftet den måde, som debatten om akutbilerne i Region Sjælland føres på. Begge er bekymrede for, at debatten skal slå skår i samarbejdet mellem læger og reddere, skriver Ugeskrift for Læger.
Mads Koch Hansen har overfor Vagn Flink understreget, at lægernes ærinde med at fremlægge eksempler på ting, der er gået galt, efter at Region Sjælland i marts sidste år fjernede lægerne fra akutbilerne, ikke er en kritik mod de paramedicinere, der nu bemander akutbilerne. Men problemet er, at debatten i visse tilfælde har efterladt det indtryk.
”Det er vigtigt for mig at slå fast, at Lægeforeningens kritik ikke er gået på den indsats, der ydes, men på regionens beslutning om at fjerne lægebilerne”, siger Mads Koch Hansen til Ugeskrift for Læger.
Vagn Flink har nu inviteret Mads Koch Hansen til et møde, og de to foreninger vil fokusere på samarbejde. ”Hvis der fortsat skal fremdrift på uddannelsesområdet og på udviklingen af den præhospitale indsats, er det nødvendigt, at lægerne engang imellem deltager aktivt i den præhospitale indsats. Det foregår allerede i dag på AMK og på den lægebemandede helikopter i Ringsted. Uden nødvendig rutine bliver lægerne mindre skarpe på de forhold, mine kollegaer arbejder under”, siger Vagn Flink.
Mads Koch Hansen er enig og understreger, at lægerne skal være en supplerende men nødvendig del af beredskabet. ”Det er meget, meget positivt. Det understreger, at dette her er en fælles indsats”, siger han til Ugeskrift for Læger om Vagn Flinks udtalelser.