Fyns Politi disponerede – ifølge politiet selv – ikke forkert, da en 22-årig litauer blev fundet druknet ved Fogense Strand ved Bogense. Tidligere i dag kom det frem, at der ikke blev sendt en ambulance men derimod en ligvogn, da politiet modtog meddelelsen om den druknede mand. Meldingen indgik ifølge Fyns Politi til politiets callcenter og ikke alarmcentralen, og en patruljevogn, der blev sendt til stedet, vurderede, at manden var druknet. Derfor blev der tilkaldt dykkere til at bjerge manden i land og en ligvogn til at transportere ham væk.
“Fyns Politi kan bekræfte, at det modtog en anmeldelse om fundet af en druknet person lørdag den 13. oktober 2007 kl. 14.35. Anmeldelsen blev ikke modtaget og disponeret via alarmcentralen. Anmeldelsen blev indgivet til callcenteret og straks videregivet til den vagthavende, der på baggrund af anmelderens oplysninger skønnede, at der var tale om en druknet person i det kystnære område ved Fogense Strand”, siger politiinspektør Bjarne Sørensen til Fyens Stiftstidende. Det vil altså sige, at anmelderen ringede 114 og ikke 112, der er nummeret til alarmcentralen.
“En vagthavende sendte straks en patruljevogn til stedet. Ved patruljens ankomst konstaterede politipersonalet, at der lå en tilsyneladende druknet person i vandet et stykke fra kysten. Politipersonalet vurderede, at det var påkrævet at få en båd med dykkere til stedet for bjærgning af personen. Der blev straks rekvireret en båd med dykkere, ligesom Falck blev anmodet om at sende en rustvogn til stedet, idet det var personalets vurdering, at der, dels ud fra det, der kunne konstateres på stedet, og dels ud fra de oplysninger, som politiet var i besiddelse af, var tale om en druknet person”, oplyser Bjarne Sørensen.
“Odense Brandvæsen ankom med et dykkerhold kl. 16.40. Rustvognen fra Falck ankom kort efter. Personen blev straks bjærget i land. Ved besigtigelsen på stedet, blev personen skønnet for død og straks i den tilkaldte rustvogn bragt til Odense Universitetshospital”, lyder politiets forklaring. Men da ligvognen nåede Odense Universitetshospital, udviklede sagen sig dramatisk. For lægerne valgte – dog uden held – at iværksætte et genoplivningsforsøg af den litauiske mand. Noget sådant sker kun, hvis lægerne ikke har kunnet finde sikre dødstegn på manden. Litauerens kropstemperatur var på det tidspunkt omkring 24 grader.
Flere eksperter undrer sig i dagens udgave af Fyens Stiftstidende over, at der ikke blev tilkaldt en lægeambulance, da den druknede mand blev fundet. “Jeg har ikke taget stilling til, om der er begået fejl eller ikke begået fejl. Men det er da klart, at vi hvergang vi løser en opgave skal evaluere, om vi har gjort det godt nok”, siger Bjarne Sørensen.