Ved den alvorlige togulykke på Storebæltsbroen var otte af Ambulance Syds ambulancer ude af drift. Alene på Fyn var hvert femte beredskab ude af drift. Årsagen var primært, at 10 reddere med bopæl på Sjælland ikke kunne møde ind, det Storebæltsbroen var lukket på grund af blæsten. Nu vil Ambulance Syd imidlertid ændre procedurerne, så der tidligere indkaldes ekstra reddere ved lukning af broen.
Den 2. januar 2019 kunne 10 af Ambulance Syds reddere ikke møde ind til vagtskiftet kl. 7.30. De var nemlig bosiddende på Sjælland, og Storebæltsbroen var lukket på grund af blæst. Resultatet var, at Ambulance Syd manglede otte ambulancer, da der kl. 7.35 blev slået alarm fra Storebæltsbroen. Det fortæller Fyens Stiftstidende.
Mandskabsmanglen ramte ambulancer i Vejen, Aarup, Sallinge, Bogense, Assens, Svendborg og Odense – sidstnævnte med to ambulancer. Men da forventningen var, at broen ville genåbne kl. 7, ventede Ambulance Syd med at kalde ekstra personale ind. Det skete først, efter at broåbningen kl. ca. 6.10 blev udskudt til kl. 11. Kl. ca. 9.30 var alle ambulancer i drift med tilkaldt mandskab.
Ekstra ambulancer fra Jylland
Da alarmen gik fra Storebæltsbroen, blev der sendt fem ambulancer fra Jylland til Fyn for at kunne hjælpe øvrige borgere på øen. Tre kørte med udrykning fra henholdsvis Vejle og to fra et sted mellem Fredericia og Kolding. Samtidig blev ekstra mandskab indkaldt til at bemande flere ambulancer.
”De frameldte beredskaber fik ikke betydning for den hjælp, der blev sendt til ulykken på Storebæltsbroen. Responstiden var på et normalt niveau, hvorfor øvrige borgere har fået den hjælp og service, der kan forventes”, fortæller vagtcentralchef Kim Ahlers fra Region Syddanmark til Fyens Stiftstidende.
Ledelsen i Ambulance Syd har dog besluttet at ændre proceduren for, hvornår ekstra reddere kaldes på arbejde. Fremover skal det ske, så snart Storebæltsbroen lukker – uanset prognosen for genåbning. På den måde bliver det ikke en vurderingssag, hvorvidt det er nødvendigt at tilkalde nyt mandskab.