Den seneste tid er antallet af ambulancekørsler i Region Sjælland steget, og samtidig er der mangel på ambulancereddere. Det har ført til, at de lokale reddere føler sig presset, ikke mindst på døgnvagterne, hvor redderne oplever en effektiv arbejdstid på op til 16 timer i løbet af en vagt. Falck erkender problemerne, men påpeger, at der vil blive tilført 30 nye reddere.
I en anonym henvendelse til avisen Sjællandske skriver reddere i Region Sjælland, at presset har været stigende – og at det har konsekvenser: ”Redderne er trætte, og det øger markant den stressfaktor, der i forvejen er ved jobbet, da risikoen for fejlbehandlinger og færdselsuheld stiger. Presset er så stort, at det er begyndt at skabe dårligt arbejdsmiljø, og redderne har svært ved at få privatlivet til at hænge sammen”, står der i henvendelsen, hvor redderne beskriver, hvordan de på en døgnvagt kan opleve at sidde bag rattet eller i bårerummet i 10 til 16 timer.
Tillidsmand: Kollegaerne er presset i bund
Overfor Sjællandske bekræfter fællestillidsmand Morten Andersen, at der er problemer.
”Det er fuldstændigt rigtigt, at redderne har været hårdt presset i en længere periode, hvor vi både har manglet ansatte, og samtidig er mængden af opgaver steget med over fem procent. Kollegerne er presset i bund, men det har vi tillidsfolk taget op i det regionale samarbejdsudvalg, og ledelsen har vist stor vilje til at finde løsninger”, siger Morten Andersen.
Falcks regionsdirektør, Sean Bisgaard, oplyser, at der over de næste måneder tilføres omkring 30 reddere til den sjællandske ambulancetjeneste. Og selv om han afviser, at sikkerheden for patienterne på noget tidspunkt har været i fare, erkender han, at redderne er under pres:
”Sidste sommer ændrede kørselsmønstret sig, fordi der kom en stigning af opgaver. Vi har trukket virkelig meget på vores ansatte, både dem der er på vagt, ligesom vi også har været nødt til at kalde ekstra mandskab ind for at holde serviceniveauet”, siger Sean Bisgaard til Sjællandske.