Debat: Læger kritiserer Region Sjælland – ikke paramedicinere

Arkivfoto: Thomas Voss

Det optimale præhospitale beredskab fås ved, at paramediciner og akutlæge supplerer hinanden i akutbehandlingen. Det skriver formanden for Lægeforeningen Sjælland, Jette Nielsen, i dette debatindlæg, hvor hun understreger, at Lægeforeningens kritik af det sjællandske akutberedskab kun er rettet mod Region Sjælland, og at det derfor er useriøst, når lægerne beskyldes for at udsætte paramedicinerne for en hetz.

Af Jette Nielsen, formand for Lægeforeningen i Region Sjælland

Hver dag, 365 dage om året, morgen, aften og nat, stiller ambulancepersonalet op. De gør, hvad de kan, for at give borgeren den bedst mulige akutbehandling. Ganske ligesom lægerne gør – eller ville gøre, hvis de var med i bilen præhospitalt i Region Sjælland.

Det har fra start været Lægeforeningens pointe, at det optimale præhospitale beredskab fås ved, at paramediciner og akutlæge kan supplere hinanden i akutbehandlingen.  Det har vi sagt igen og igen, og derfor er det ikke seriøst, når Reddernes Udviklingssekretariat på Beredskabsinfo.dk giver udtryk for, at paramedicinerne er udsat for en hetz.

Lægeforeningens kritik er – og har hele tiden været – kun været rettet mod Region Sjælland, der som den eneste region i Danmark har valgt en model uden lægebiler. Vi ser det som vores opgave at fortælle befolkningen og politikerne om konsekvenserne. Læger er ikke de eneste, der kan udføre livreddende præhospital behandling, men i forhold til bl.a. de tidskritiske og akut alvorligt syge patienter gør det en forskel, at speciallæger hurtigt kan indlede en behandling.

Ingen af de tidligere ambulancelæger i Region Sjælland er arbejdsløse som følge af udfasningen af lægebiler. Vores holdning skyldes hensynet til patienterne.

Vi sad sammen med paramedicinerne i bilerne, før Region Sjælland traf sin beslutning om at droppe lægebiler. Det gør vi gerne igen. Forhåbentlig snart.

Annonce