Forsvarets Sundhedstjeneste er ramt af besparelser, og derfor vil Forsvaret nu opsige aftalen om bemanding af den akutbil, som de seneste syv år har haft base på Flyvestation Karup. Dermed ser det ud til at være endegyldigt slut med akutbilen, som Forsvaret har bemandet i dagtimerne, mens den resten af døgnet er blevet bemandet af lokale nødbehandlere. Men de seneste mange måneder har Region Midtjyllands AMK-vagtcentral slet ikke brugt nødbehandlerne.
Akutbilen i Karup har en helt særlig struktur, hvor sundhedstjenesten på Flyvestation Karup bemander den som lægebil i dagtimerne. Derefter tager nødbehandlerne over i en ordning, hvor de hidtil har fået betaling for deres udrykninger.
Region Midtjylland har imidlertid ønsket, at nødbehandler-delen af akutbilen skal ændres til en ulønnet 112-akuthjælper-ordning, som den kendes fra andre områder, hvor ambulancerne har lang responstid. Og siden november har Region Midtjyllands AMK-vagtcentral faktisk ikke tilkaldt nødbehandlerne en eneste gang. Derimod var det meningen, at lægebils-delen af akutbilen skulle fortsætte uændret.
Nu har Forsvarets Sundhedstjeneste imidlertid meddelt Region Midtjylland, at forsvaret ikke vil forny kontrakten om den lægebemandede ordning, oplyser TV/Midt-Vest. Det fører så til, at også nødbehandlerordningen lukker, da der ikke længere vil være bil og udstyr til rådighed. Det er økonomi som lukker ordningen, for Forsvaret skal spare, og man har hverken personale til udrykningerne eller økonomi til udgifterne til brændstof, lyder det i begrundelsen.
”Det er selvfølgeligt ærgerligt, at man skal tilbage til den løsning, man havde for syv år siden, men jeg har stor forståelse for forsvarets beslutning”, siger Frank Larsen, der er daglig leder af akutordningen og ansat på flyvestationen, til TV/Midt-Vest.