Debat: Hovedstadens brand- og ambulancefolk anbefaler nej til overenskomst

De offentlige overenskomstforhandlinger er ved at være overstået, men en lønstigning på lidt over 5 pct. over tre år ligger langt fra politikernes ord om, at reddere og andet frontpersonale har ydet en uvurderlig indsats under corona-krisen. Derfor anbefaler fællestillidsmandens for Hovedstadens brand- og ambulancefolk i dette indlæg, at man stemmer nej til overenskomsten.

Af Andreas Keil, fællestillidsmand i Hovedstadens Beredskab

De offentlige overenskomstforhandlinger er ved at være overstået og reddere, SOSU’er, portører samt sygeplejersker har udsigt til minimale lønstigninger.

Flere politikere har under Coronakrisen været ude og udtale, at frontpersonalets indsats er uvurderlig og man takker for deres indsats. Desværre har det vist sig ikke at være helt korrekt. Det er lykkedes KL og Danske Regioner at vurdere ovennævnte personalegruppers uvurderlige indsats til lidt over 5 pct. i lønstigning over tre år!

Vi taler om medarbejdere, som ikke er i den høje del af lønningstabellen. Det er medarbejdere, som blandt andet arbejder i folks private hjem, hvilket er et af de mest udsatte områder ift. smitterisiko med COVID-19. Og for eksempel sygeplejersker, som bliver omplaceret, når de møder på vagt.

Danske Regioner har imødekommet et ønske om, at man indskriver en pausebestemmelse for ambulanceredderne, det er et skridt i den rigtige retning. Samme imødekommenhed og forståelse for ambulancereddernes pauseudfordringer har KL desværre ikke. Man får oplevelsen af, at de i KL sidder inde i deres glasbesatte elfenbenstårn, mens den virkelige verden suser forbi udenfor.

Derfor anbefaler Hovedstadens brand- og ambulancefolk, at man stemmer NEJ til overenskomsten.

Annonce