Brandvæsen sætter stopper for ambulancefolks dobbeltarbejde hos BIOS

I dag har 10-15 af Københavns Brandvæsens ambulancereddere dobbeltarbejde, hvor de som timereddere hjælper BIOS med at få vagtplanen til at hænge sammen. Men den ordning er nu slut, har Københavns Brandvæsen besluttet. Hos 3F anser man brugen af ambulanceredderne for et overenskomstbrud, og derfor vil fagforeningen kontakte BIOS’ arbejdsgiverforening.

I sidste uge besluttede Københavns Brandvæsen, at ambulanceredderne ikke længere må have bibeskæftigelse hos andre ambulanceoperatører. Redderne får dog lov til at afvikle allerede aftalte vagter.

”Region Hovedstaden efterspørger en række ekstra beredskaber, der skal besættes i december, og vi har derfor været nødt til at lukke ned for muligheden for, at vores medarbejdere kan tage ekstravagter hos BIOS”, siger chefen for administration og forretning hos Københavns Brandvæsen, Jens Volkmann-Dinesen, til Jydske Vestkysten.

Ingen ændring i Roskilde og på Frederiksberg

Hos Roskilde Brandvæsen og Frederiksberg Brandvæsen har man også ambulancereddere, der hjælper til hos BIOS. Begge steder drejer det sig om 8-10 reddere, men brandvæsenerne har også en aftale om, at de selv kan få en tilsvarende hjælp fra BIOS-reddere. Ingen af de to brandvæsener har planer om at forbyde bibeskæftigelsen, men begge brandvæseners ambulancetjenester afvikles om kort tid efter tabte udbudsrunder. Det er uklart, om det kommende Hovedstadens Beredskab – der overtager ambulancekørslen på Frederiksberg – vil tillade, at reddere med en fortid i Frederiksberg Brandvæsen kan arbejde for BIOS.

Hos 3F mener man imidlertid, at det er overenskomstbrud, når BIOS anvender ambulancereddere, der samtidig er ansat hos en anden ambulanceoperatør.

”Det er helt sikkert et overenskomstbrud. I vores overenskomst med BIOS står der, at en fuldtidsansættelse hos BIOS ikke er forenelig med, at man udfører erhvervsmæssig kørsel andre steder”, siger formanden for Transportgruppen hos 3F, Jan Villadsen, til Jydske Vestkysten.

BIOS er overrasket

Ifølge 3F indebærer bibeskæftigelsen, at redderne overskrider deres årsnorm for antallet af døgnvagter, ligesom de ekstra vagter kan medføre, at vilkårene for dispensationen for 11-timers-reglen overtrædes. Derfor vil 3F nu kontakte BIOS’ arbejdsgiverforening, Dansk Erhverv.

Hos BIOS er man overrasket over, at udlånet er et overenskomstbrud. ”Det er nyt for mig. Hvis der er nogle, der fortæller os, at det er et overenskomstbrud, så forholder vi os selvfølgelig til det”, siger HR-chef hos Bios, Jan Christian Klampe, til Jydske Vestkysten.

Annonce