De 96 sjællandske brandfolk, som indgår i Region Sjællands nye nødbehandlertjeneste, har i løbet af de første to måneder haft næsten 200 udrykninger. Brandfolkene fra de otte tilknyttede brandstationer råder over særlige nødbehandlerbiler, så de hurtigt kan rykke ud fra hjemmet eller arbejdspladsen.
Som et forsøg har Region Sjælland i samarbejde med de lokale brandvæsener etableret nødbehandlerbiler i otte byer: Rødby, Nørre Alslev/Stubbekøbing, St. Heddinge, Jyllinge, Kirke Hyllinge, Sorø, Snertinge og Asnæs.
De otte nødbehandlerbiler bemandes med i alt 96 kommunale nødbehandlere, som alle er tilknyttet de lokale brandvæsen som enten brandfolk eller frivillige. De har fået et særlig nødbehandlerkursus, som Region Sjællands præhospitale center har udviklet, og som er godkendt og kvalitetssikret at regionens præhospitale leder.
Region Sjælland har indkøbt og ombygget otte Ford Grand C-Max nødbehandlerbiler, som er blevet fordelt på de otte tilknyttede stationer. Den vagthavende nødbehandler kan dermed rykke ud med kort afgangstid.
Nødbehandlerbilerne har GPS, så Region Sjællands AMK-vagtcentral altid kan se deres position. Nødbehandlerne kaldes til alle tilfælde af akut opstået sygdom og tilskadekomst, hvis vagtcentralen vurderer, at de kan være fremme hos patienten mindst 5 minutter før den nærmeste ambulance.
En opgørelse, der dækker perioden frem til 24. november 2011, viser, at nødbehandlerbilerne i alt har haft 191 udrykninger. Ikke uventet er det akutbilen i Sorø, som har haft flest opgaver. Den dækker nemlig den største by i Region Sjælland, der ikke har en ambulancestation. Sorø-nødbehandlerbilen havde 33 udrykninger i oktober og 21 i november.
Nødbehandlerbilen i Rødby har haft næst flest udrykninger, nemlig 32, hvorefter følger Jyllinge (29 udrykninger), Kirke Hyllinge (25 udrykninger), Nørre Alslev/Stubbekøbing (24 udrykninger), Snertinge (13 udrykninger), St. Heddinge (10 udrykninger) og Asnæs (4 udrykninger). Nødbehandlerbilen i Asnæs er sat i drift senere end de øvrige på grund af tekniske problemer.
Region Sjælland vurderer, at der allerede på nuværende tidspunkt har været tilfælde, hvor nødbehandlernes indsats har været direkte livreddende.