Torsdag træder en ny kontrakt om liggende sygetransport i kraft i Region Hovedstaden. Det er Falck, som har fået opgaven, og den skal udføres med 48 køretøjer, som fordeles på baser i København, Farum, Tårnby og Gladsaxe. I København flytter Falck ud fra det nuværende lejemål på Tomsgårdens brandstation, og i stedet er der indrettet en ny base i en tidligere skole.
Den nye kontrakt mellem Region Hovedstadens Akutberedskab og Falck træder i kraft den 1. august 2024, og den indebærer, at Falck skal stå for driften af 48 køretøjer til liggende sygetransport.
Hvert køretøj bemandes med to sygetransportreddere, der bl.a. er uddannet i førstehjælp og brug af hjertestartere. Køretøjerne er indrettet med en båre og plads til pårørende, men der er ikke behandlingsudstyr – dog er der en hjertestarter samt ilt til borgere med behov.
Køretøjerne fordeles på baser i København, Farum, Tårnby og Gladsaxe. I København har Falck hidtil haft base på Hovedstadens Beredskabs brandstation Tomsgården, men i forbindelse med den nye kontrakt er basen flyttet til Tomsgårdsvej 28. Denne bygning har tidligere blandt andet huset en skole, men er nu ombygget til at huse 37 reddere og ni køretøjer.
Sikrer stor stabilitet
“Jeg er utrolig glad for og stolt over åbningen af vores nye moderne base på Tomsgårdsvej. Vores fantastiske reddere i den liggende patientbefordring udfører en uvurderlig indsats i vores ambulancetjeneste i Region Hovedstaden. Derfor glæder det mig meget, at vi kan tilbyde dem en topmoderne base, som vil understøtte deres dagligdag på bedste vis. Jeg er taknemmelig for den tillid, som Akutberedskabet har udvist Falck med tildelingen af denne vigtige kontrakt”, siger Lars Martin Rasmussen, der er ambulancedirektør for Falck i Region Hovedstaden.
”Vi har i flere år haft et rigtig godt samarbejde med Falck, og det glæder mig meget, at samarbejdet kan fortsætte, så vi kan blive med at sikre de mange liggende sygetransporter, regionen dagligt varetager. Med den nye aftale kan vi fortsat sikre stor stabilitet for både medarbejdere, borgere og ikke mindst for os i Akutberedskabet, som er ansvarlige for at sende køretøjerne ud”, siger Thomas Reimann, der er direktør for Region Hovedstadens Akutberedskab.