En 39-årig kvinde blev fredag ved en nævneting i Slagelse fundet skyldig i drabet på en 35-årig mand og idømt 10 års fængsel. Dermed fulgte retten ikke forsvarsadvokat Peter Hjørnes påstand om, at den 39-årige kun skulle have været dømt for vold, fordi den 35-årige mand muligvis ikke var død, hvis alarmcentralen i Slagelse straks havde sendt en ambulance, da kvinden ringede 112 og fortalte, at hun havde dolket manden med en kniv.
Alarmcentralen troede imidlertid ikke på den grønlandske kvinde – hun blev affærdiget flere gange, fordi man mente, at hun var for fuld og uforståelig. “Nå, er det nu dig igen-igen”, lød svaret en af de gange, hun forsøgte at tilkalde hjælp. “Jeg har jo sagt til dig, at du skal ringe til lægevagten i stedet”, fik hun at vide i en provokerende og nedladende tone. Først efter næsten en time og adskillige opkald fra kvinden reagerede alarmcentralen, og sendte en patruljevogn til lejligheden i Slagelse. Her fandt politifolkene den alvorligt sårede 35-årige mand, og en ambulance blev tilkaldt. Ambulancen ankom dermed først en times tid efter, at den drabstiltalte kvinde første gang ringede. Og da manden endelig kom på hospitalet, døde han af sine blødninger.
Forsvarsadvokat Peter Hjørne mente på baggrund af obduktionsrapporten, at manden kunne have overlevet, hvis alarmcentralen havde reageret med det samme. Politiet har siden indrømmet, at der blev begået en beklagelig fejl. Men anklageren mente alligevel, at den 39-årige kvinde var skyldig i manddrab, og retsformand Niels Boesen sagde i sin belæring til nævningene, at den forsinkede hjælp ikke havde nogen betydning for, om tiltalte skal dømmes for manddrab eller grov vold. “Alarmcentralens rolle har ingen betydning. Det afgørende er, at tiltalte har stukket en mand med en kniv og har gjort sig skyldig i manddrab”, sagde han. Han tilføjede, at det kan være tilfældigheder, der afgør, om hjælpen når hurtigt frem: “Der kan være vejrforhold, som forsinker ambulancen, knivstikkeriet kan finde sted langt væk fra stationen, ambulancen kan køre galt på vej til hospitalet og så videre”, sagde han.
Der blev ved strafudmålingen taget hensyn til, at kvinden selv havde forsøgt at tilkalde hjælp.