Brandvæsen

Dyr leasing af tankvogn giver problemer i Vordingborg

En leasingaftale fra 2005 tegner til at blive uventet dyr for Vordingborg Kommune. Aftalen omfatter leasing af en tankvogn, men det har nu vist sig, at kommunen skal betale 500.000 kr. til dækning af tankvognens restværdi – og det er der ikke afsat penge til på budgettet. I alt ender kommunen med at have betalt 700.000 kr. mere til leasingselskabet end tankvognens købesum.

Brandvæsen

Brandvæsen styrer mod stort underskud

Vordingborg Brandvæsen styrer mod et underskud på 1,1 mio. kr. i 2014, og beredskabschefen mener ikke, at det inden for det budget, som kommunalbestyrelsen har vedtaget, er muligt at drive et brandvæsen, der overholder det serviceniveau, som kommunalbestyrelsen også har vedtaget. Politikerne overvejer nu blandt andet en udlicitering.

Brandvæsen

Ny beredskabschef i Odsherred Kommune

Lasse E. Hansen er med virkning fra 1. september 2013 ansat som ny beredskabschef i Odsherred Kommune efter Jens Larsen, der går på pension efter mere end 25 år i jobbet. Lasse E. Hansen, der er 39 år, er i dag beredskabschef i Vordingborg Kommune og har tidligere være souschef ved beredskabet i Kalundborg.

Brandvæsen

To brandfolk kom lettere til skade da autosprøjte forulykkede på motorvej

En autosprøjte fra Vordingborg Brandvæsen var tirsdag eftermiddag involveret i et trafikuheld på Sydmotorvejen. Ingen kom alvorligt til skade ved ulykken, men to brandfolk blev efterfølgende kørt til behandling på Køge Sygehus. Ulykken skete efter at Vordingborg Brandvæsen kl. 13.03 var blevet alarmeret til et alvorligt trafikuheld på Sydmotorvejen umiddelbart syd for Farøbroen, hvor to lastbiler var kørt sammen og to personer sad fastklemt.

Brandvæsen

Brandfolk til møde om natlukning af vagtcentral

Torsdag morgen mødes FOA og tillidsrepræsentanten for Vordingborg Brandvæsens fastansatte brandfolk med brandvæsenets ledelse. Her håber brandfolkene, at de bliver orienteret om køreplanen for en ændring af brandvæsenets struktur, der blandt andet vil indebære, at den nuværende døgnbemandede vagtcentral fremover kun skal være bemandet i tidsrummet kl. 7-16.

Brandvæsen

Falck sælger sin station i Vordingborg til kommunen

Falck-stationen i Vordingborg bliver solgt først i det nye år, men Falck bliver boende med personale og køretøjer. Det afslørede stationsleder Jesper Hansen, da han i sin tale ved Falck i Vordingborgs nytårsparade fortalte om stationens fremtid, som længe har været uvis. Byrådet i Vordingborg havde i det for nylig udløbne års budget afsat midler til at bygge en ny, fælles redningsstation i kommunen, men da det i en periode så ud som om Falck ville miste ambulancekørslen i Region Sjælland til svenske Samariten, var der forståeligt nok fra Falcks side ingen interesse i eller behov for en ny station. Men nu bliver stationen altså solgt – til Vordingborg Kommune.

Brandvæsen

Ingen privatisering af brandvæsen i Vordingborg

Brandfolkene på Vordingborg brandstation ånder lettet op. Efter et møde i beredskabskommissionen kunne borgmester og kommissionsformand Henrik Holmer nemlig fortælle, at det kommunale brandvæsen skal bevares – i hvert fald hvis det står til beredskabskommissionen. “Vi sad ude i værkstedet og drak sodavand og spiste ristede pølser, da vi fik beskeden. Den blev modtaget med stor lettelse”, fortæller Michael Larsen, der er tillidsmand for de deltidsansatte brandfolk på Vordingborg brandstation.

Brandvæsen

Deltidsbrandfolk har deponeret deres opsigelser

I frustration over at brandslukningen måske skal sendes i udbud, har 12 ud af 13 deltidsansatte brandfolk ved Vordingborg Kommunale Beredskab nu deponeret deres opsigelser. Deltidsbrandfolkene frygter, at brandslukningen skal overgå til Falck, hvis et udbud bliver en realitet. “Ingen af os ønsker at slukke brande for Falck”, siger deltidsbrandfolkenes tillidsmand, Michael Larsen, til Radio Valde.

Brandvæsen

Prøvealarmeringer: Seks dumpede, otte bestod

Redningsrådet gennemførte 14 prøvealarmeringer i 3. kvartal 2004, og seks brandvæsener dumpede, mens otte bestod. Det viser Redningsrådets rapporter, som BeredskabsInfo har fået aktindsigt i. 43% af brandvæsenerne dumpede altså i 3. kvartal, og dermed ligger dumpeprocenten højere end ved prøvealarmeringerne i 2. kvartal, hvor 37% dumpede.