Præhospital

112 skal fremover også være psykiatrisk akuttelefon

Fremover vil der være én samlet indgang til akutberedskabet. En ny politisk aftale indebærer således, at en ny psykiatriske akuttelefon integreres i det eksisterende 112-nummer. Dermed vil mennesker, der har behov for akut psykiatrisk hjælp, kunne ringe døgnet rundt på alle årets dage og for eksempel blive henvist til psykiatriske behandlingstilbud eller kunne tilkalde akut hjælp med udrykning.

Præhospital

Disponeringssystem sender automatisk ambulancerne afsted

Mange af de mest akutte ambulancekørsler i Region Hovedstaden bliver nu sendt afsted via et automatisk system på akutberedskabets AMK-vagtcentral. Det nye system betyder, at ambulancerne ofte kommer endnu hurtigere frem til patienten. Akutberedskabet vil nu undersøge muligheden for at brede systemet ud, så andre former for opgaver også kan blive ekspederet automatisk.

Præhospital

Region hjemtager vagtcentralsdrift før tid

Falck og Region Sjælland er blevet enige om, at den tekniske disponering på regionens AMK-vagtcentral hjemtages med virkning fra 1. august 2023. Egentlig skulle det først være sket, når en ny ambulancekontrakt – og en omstrukturering af det præhospitale beredskab – træder i kraft i 2024. Parterne er imidlertid enige om, at en tidlig hjemtagning reducerer risikoen for problemer i forbindelse med overgangen til et nyt disponeringssystem.

Præhospital

Påbud fra Arbejdstilsynet på vej til AMK-vagtcentral

Efter to tilsynsbesøg er Arbejdstilsynet på vej med et påbud til Region Hovedstadens AMK-vagtcentral. Det har tilsynet varslet overfor Region Hovedstaden. Arbejdstilsynet vil pålægge AMK-vagtcentralen at sikre, at de høje følelsesmæssige krav i arbejdet med at besvare 112-opkald ikke forringer de ansattes sikkerhed og sundhed på kort eller lang sigt.

Præhospital

Fagforening: Mistede 112-opkald skal viderestilles til ambulancerne

Når regionernes AMK-vagtcentraler i dag ikke har en ledig sundhedsfaglig visitator til at besvare 112-opkald, så resulterer opkaldene i, at der automatisk sendes en ambulance med udrykning. Den ordning vil regionerne gøre permanent, men ifølge FOA medfører det en helt uacceptabel belastning af ambulancerne, der sendes på unødvendige udrykninger. I stedet foreslår FOA, at opkaldene stilles direkte om til ambulancen, så ambulancebehandlere og paramedicinere selv kan vurdere opkaldets karakter og alvor.