Det var det helt rigtige valg, da Helsingør Kommune for halvandet år siden besluttede at forlade Nordsjællands Brandvæsen og i stedet etablerede det, der nu er et af landets mindste beredskaber. Det mener brandfolkenes fællestillidsmand, som fremhæver, at både responstiden og arbejdsmiljøet er blevet forbedret.
Fællestillidsmanden for brandfolkene i Helsingør Kommunes Beredskab, Per E. Thomsen, betegner det som en stor dag, da beredskabet for halvandet år siden blev etableret – efter at Helsingør Kommune på dramatisk vis havde forladt det fælleskommunale Nordsjællands Brandvæsen. Det skriver Helsingør Dagblad.
Helsingør har nu et selvstændigt beredskab med kortere afstande – både til ledelse og rent geografisk. Og som en konsekvens er responstiden blevet forbedret, ligesom der har været et stort løft for arbejdsmiljøet for de 106 medarbejdere, hvoraf de 66 er deltidsbrandfolk.
”Det betyder alt, at vi er os selv. Det giver en stolthed og glæde. Vi kan stadig ikke få armene ned. For første gang i 30 år føler vi os også sidestillet med kommunens andre medarbejdere. Vi har fået adgang til Kilden (kommunens fælles intranet, red.) og vi er kommet med i MED-udvalget. Det er stort”, siger Per E. Thomsen til Helsingør Dagblad. Han tilføjer:
”Det betyder, at vi har fået et fuldstændig opgraderet materiel. Når noget går i stykker, bliver det repareret. Det gjorde det ikke før, uden at skulle tale Nordsjællands Brandvæsen – som ikke var på plads – ned. Når man er en stor enhed, er der også mange, der skal tilgodeses. Her er vi kun os selv, og derfor går det hurtigere. Der er kortere afstand til, at der bliver truffet en beslutning. Når der opstår behov for noget nu, kan klares med en sms eller et telefonopkald til ledelsen”.