Tillidsmand: Lønnen til deltidsbrandfolk er for lav

Trods flere års kampagner mangler der stadig deltidsbrandfolk på mange brandstationer. En af forklaringerne er, at lønnen for at være på vagt er for lav, mener Jan Møller Nielsen, der er fællestillidsrepræsentant for 150 deltidsbrandfolk på Djursland. Tillidsmanden mener ikke, at den kompensation, som brandfolkene får, modsvarer ikke den tid, de bruger på arbejdet.

”Der er jo ikke nogen, der er interesseret i at sætte penge til ved at rende fra sit normale arbejde for at skulle ud at gøre en ekstra indsats”, siger fællestillidsrepræsentant Jan Møller Nielsen til P4 Østjylland.

Ved årsskiftet steg betalingen for at stå til rådighed i en weekend til 350 kr. Ud over rådighedsbeløbet for at være på vagt får deltidsbrandfolkene også et fast beløb på 550 kr. om måneden plus 164 kr. i timen, når alarmen går. Men det er stadig for lidt, mener Jan Møller Nielsen, der selv er brandmand i Rønde. ”Den kompensation, vi får, modsvarer ikke den tid, vi bruger på det”, siger han.

Jan Møller Nielsen peger på, at deltidsbrandfolkene er tvunget til at blive hjemme 17 weekender om året, fordi de har vagt, og han frygter, at kommunerne må nedlægge brandstationer, hvis det ikke lykkes at ansætte flere deltidsbrandfolk. Alene hos Djursland Brand og Redning mangler man således 8-10 deltidsbrandfolk.

Hos Djursland Brand og Redning afviser beredskabschef Leif Bang, at en højere løn kan lokke flere til at blive brandmand. Han mener i stedet, at bedre reklame skal lokke flere til at blive deltidsbrandfolk. ”Nogle af de bedste til at skaffe nye brandfolk, er dem, der er det i forvejen, fordi de fortæller om det at være brandmænd på deres arbejdspladser og i deres bekendtskabskreds – og dermed gør andre interesseret i det”, siger han til P4 Østjylland.

Annonce