Projekt rekrutterer 80-100 brandfolk om året

Selv om usikkerheden om de nye beredskabsenheder gav udfordringer i 2015, så er projektet ”Bliv Brandmand Nu” en succes, der formidler 80-100 ansættelser af deltidsbrandfolk om året. De deltidsansatte og frivillige brandfolk er rygraden i det danske beredskab, og med en opgraderet hjemmeside vil ”Bliv Brandmand Nu”-projektet gøre det lettere for beredskaberne at lave rekrutteringskampagner.

”Bliv Brandmand Nu” blev lanceret tilbage i 2010, og projektet var fra begyndelsen tænkt som en forsøgsordning. Det blev dog en så stor succes, at det hurtigt blev landsdækkende under Beredskabsforbundet med en fast, årlig bevilling på 2 mio. kr.

Gennem årene har regional konsulent Henrik Stage og hans fire kolleger ude i landet oparbejdet stor erfaring med at rekruttere deltidsbrandfolk. Bortset fra et mindre fald i 2015, hvor der herskede stor usikkerhed om de nye beredskabsenheders behov for brandfolk og eventuel risiko for lukning af brandstationer, formidler projektet 80-100 ansættelser om året.

”Vi forventer, at der her i begyndelsen af året vil komme endnu større efterspørgsel på deltidsbrandmænd, fordi de nye beredskabsenheder er begyndt at komme på plads og bedre har overblik over, hvor meget mandskab de har brug for”, fortæller Henrik Stage.

Opgraderet hjemmeside giver bedre overblik

Projektet har fået opgraderet sin hjemmeside, så det nu er muligt for både beredskaber og kommende deltidsbrandmænd at søge efter hinanden og på den måde få overblik over, hvor der er brug for brandfolk.

”Med den nye hjemmeside kan beredskaber og Falck selv lave deres helt egne kampagner, ligesom interesserede på hjemmesiden hurtigt kan se, hvilke brandstationer der mangler mandskab”, siger Henrik Stage.

Rygraden i beredskabet

Alene i Sønderjylland findes flere end 1.650 frivillige brandfolk, og de frivillige brandfolk er rygraden i beredskabet. Det fortæller bestyrelsesmedlem i Danske Beredskaber, Jarl Vagn Hansen, der til daglig er beredskabsdirektør i Brand & Redning Sønderjylland.

”Hvis vi ikke havde de frivillige brandmænd, så var omkostningsstrukturen i beredskabet helt anderledes – eller alternativt var serviceniveauet helt anderledes, for så ville der kun være råd til at have ganske få brandstationer, og dermed ville det tage længere tid, inden brandmændene nåede frem. Derfor er det helt afgørende, at vi har de frivillige brandmænd”, siger Jarl Vagn Hansen.

Annonce