Hvervekampagne gav fire nye frivillige brandfolk

Fremover vil der være flere frivillige hænder hos Broager Frivillige Brandværn, når der f.eks. skal slukkes brande i lokalområdet. En effektiv hvervekampagne har nemlig givet pote. Som led i kampagnen blev der uddelt informationsfoldere til 2.000 husstande, hvor der blev lokket med muligheden for at gøre en forskel, godt kammeratskab og spændende oplevelser.

Broager Frivillige Brandværn er en del af Sønderborg kommunes redningsberedskab og består af 27 aktive brandfolk, som står klar til at rykke ud hele døgnet året rundt. Men der er altid behov for flere hjælpende hænder, og derfor har man netop afholdt en hvervekampagne, som lykkedes over al forventning:

”Vi har faktisk fået seks mand ud af busken – fire helt nye er nu meldt ind i brandværnet og venter på at deres lægeerklæring bliver godkendt, mens en femte lige skal overveje, om han skal sige ja – og så får vi også én, der netop er færdiguddannet fra beredskabet i Haderslev”, fortæller brandkaptajn Ole Nielsen fra Broager Frivillige Brandværn.

Hvervningen kom i stand via midler fra ”Bliv Brandmand Nu”-kampagnen, og bestod blandt andet af informationsfoldere, der blev uddelt til 2.000 husstande, og hvor der blev lokket med muligheden for at gøre en forskel, godt kammeratskab, personlig udvikling og spændende oplevelser. Ved en forårsmesse i Broager Hallen i april var det frivillige brandværn også tilstede og viste film og talte med folk, der kom forbi.

Efterfølgende blev der afholdt et informationsmøde på stationen, hvor i alt seks mødte op til en rundvisning og forventningsafstemning.

”Vores mål med kampagnen var 4-5 personer, så vi er meget tilfredse med udfaldet. Det er et svært område at skaffe frivillige til, fordi vi ligger mellem Sønderborg og Gråsten, og vi har ikke så mange virksomheder i Broager. Det handler jo ikke kun om at finde en, der har lysten – vedkommende skal jo også enten bo eller arbejde i nærheden. Men folk i dag er presset arbejdsmæssigt og er måske i tvivl om, hvordan deres arbejdsplads vil have det med, at de måske skal køre i arbejdstiden for at slukke brande”, siger brandkaptajnen.

De fire nye frivillige brandfolk er alle mænd i alderen 18-40 år. Og selvom Stefan Hansen er alderspræsidenten i denne sammenhæng, så skræmmer det ham ikke at skulle kaste sig ud i en ny uddannelse: ”Jeg er tidligere blevet opfordret til at melde mig som frivillig, og nu har jeg så valgt at slå til. Jeg glæder mig til at hjælpe i lokalsamfundet og så får man jo en baggrundsviden, som man også kan bruge på hjemmefronten eller andre steder, hvor folk har behov for hjælp”, siger Stefan Hansen, der arbejder som smed små 5 km. fra brandstationen og har privatadresse kun 300 meter fra stationen.

Når man siger ja til at være frivillig brandmand, er det vigtigt, at der også er opbakning fra f.eks. familien, og den har Stefan masser af fra både kone og børn: ”Jeg har to drenge på 11 og 16 år, og de synes, det er meget spændende, at deres far snart skal ud og køre brandbil. Og det varer jo ikke længe, før den ældste også kan starte”, lyder det fra den nye frivillige brandmand.

Ifølge brandkaptajn Ole Nielsen er planen, at Broager Frivillige Brandværn fremover vil forsøge at få hvervet mindst 1-2 nye frivillige om året: ”Det er godt at være forberedte, så der er nogle, der kan tage over, når vi andre på et tidspunkt går på pension”, siger han.

Annonce