Flere Ebeltoft-brandfolk vil genoverveje opsigelser

Google Maps

10 af de 14 deltidsbrandfolk i Ebeltoft har opsagt deres stillinger, men efter et møde med borgmesteren og beredskabsdirektøren vil flere af brandfolkene nu genoverveje deres opsigelser. Det ventes, at det indenfor et par uger bliver afklaret, om brandfolkene alligevel fortsætter, men to erfarne holdledere er allerede efter anmodning blevet fritstillet.

Det er utilfredshed med den nye risikobaserede dimensionering, der har fået brandfolkene i Ebeltoft til at opsige deres stillinger. Dimensioneringen indebærer, at bemandingen af førsteudrykningen i Ebeltoft reduceres fra holdleder og syv brandfolk til holdleder og fem brandfolk.

Allerede ved årsskiftet måtte brandstationen i Ebeltoft – der nu indgår i det fælleskommunale Beredskab & Sikkerhed – sige farvel til to holdledere med en anciennitet på henholdsvis 14 og 22 år. De to holdledere havde begge anmodet om at blive fritstillet, hvilket Beredskab & Sikkerhed valgte at imødekomme.

De øvrige otte brandfolk, der har opsagt deres stillinger, blev tidligere på måneden inviteret til en drøftelse med den lokale borgmester og beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl. Seks brandfolk deltog i drøftelsen, hvor synspunkterne for og imod den nye bemanding af førsteudrykningen blev drøftet. Resultatet var, at brandfolkene indvilligede i at overveje deres opsigelser endnu en gang, og det ventes nu, at der vil være en afklaring indenfor et par uger.

Politikere skal godkende dimensionering

Den risikobaserede dimensionering for Beredskab & Sikkerhed er efter kritik fra Beredskabsstyrelsen blevet revideret, og den blev tidligere på måneden godkendt af den fælles beredskabskommission. Nu skal den så godkendes af kommunalbestyrelserne, og forventningen er derfor, at den tidligst kan træde i kraft den 1. februar 2016.

I så fald vil der straks ske en halvering af antallet af indsatslederområder, ligesom Hadstens tankvogn flyttes til Ebeltoft, som returnerer en tankvogn, der er lejet af Falck. Tankvognen i Knebel flyttes derefter til Hadsten, mens Allingåbros 2. tankvogn flyttes til Knebel. Endvidere flyttes lifttenderen i Hammel til Hadsten.

Fra 1. marts 2016 begynder et forsøg med alarmmodtagere med retursvar. Desuden flyttes opgaven med tung frigørelse fra Kolind til Grenå samt fra Hadsten til Randers. I Hadsten sker der desuden udfasning af slangetender, redningsbåd og trin 2-materiel.

Annonce