“En ukrudtsbrænder er god på åbne områder, men gå ikke tæt på bygninger.” Dette råd kommer fra udrykningsleder Tommy Nielsen, Falck. Han taler af erfaring, for torsdag eftermiddag gik der ild i Falck-bygningen på Hundestedvej, da en Falck-medarbejder ville aflive ukrudtet langs den ene gavl.
“Ukrudtsbrænderen havde antændt isoleringsmaterialet. Han opdagede det ved, at det begyndte at ryge i toppen af bygningen. Først forsøgte vi at slukke med en pulverslukker, og så blev der sprøjtet vand på, men vi kunne ikke slukke det selv og måtte ringe 1-1-2”, fortæller Tommy Nielsen til Frederiksværk Ugeblad.
Frederiksværk Brandvæsen fik alarmen kl. 13.37. Indsatsleder Lene Sandberg fortæller: “Det var en kompliceret opgave, fordi det var svært at lokalisere præcis, hvor det brændte. Men her havde vi god glæde af vores termiske kamera. Ukrudtsbrænderen havde langs gavlen antændt flere småbrande, som var løbet op gennem væggen. Det er en bygning af let konstruktion uden beton eller mursten. Væggene består af træ, et lag isolering og så metalplader som beklædning”.
Brandfolkene gjorde for første gang brug af et nyt slukningsværktøj, et såkaldt “tågesøm”. I stedet for at sprøjte vand udenpå, eller smadre store huller i Falckbygningen for at komme til ilden, blev der banket et lille hul til et langt strålerør (tågesømmet), der så sprøjtede vand ind i hulrummet, hvor det brændte.
Lene Sandberg indrømmer, at det var en lidt speciel oplevelse at slukke ildebrand hos Falck: “Der var jo ikke nogen i fare, så det foregik stille og roligt. Det var nærmest helt hyggeligt at være på opgave hos nogen mennesker man kender. Og vi fik en god forplejning”, fortæller Lene Sandberg til Frederiksværk Ugeblad.
I den del af Falck-bygningen, hvor det brændte, er der tre depotrum til henholdsvis ambulanceudstyr, ildslukkere m.v. samt værktøj/maskiner som donkrafte og kompressorer. Ingen af disse ting er blevet ødelagt af selve branden, men til gengæld er der sket lidt vandskader. Selve bygningen har ved branden fået ødelagt den ene gavl og en del af taget, oplyser Tommy Nielsen.