Ældre borgere i seks byer fik hjælp til at tjekke røgalarmerne

Hvert år omkommer 50-80 personer i forbindelse med brand. Røgalarmer kan redde liv, men særligt ældre personer kan have vanskeligt ved at opsætte og vedligeholde røgalarmer. Derfor var RøgalarmPatruljen i sidste weekend på gaden flere steder i landet for at tjekke, om røgalarmerne virker, og for at sætte alarmer op ganske gratis, hvis de manglede. 

Ca. 75 pct. af danske hjem har en eller flere røgalarmer opsat, men det er ikke dem alle, der virker. BrandBevægelsen og TrygFonden har siden 2007 samarbejdet med en lang række kommuner og beredskaber om at sætte fokus på brandsikkerhed, og de har gennem årene sat mere end 12.000 røgalarmer op hos udsatte borgere.

RøgalarmPatruljerne består typisk af lokale spejdere eller brandkadetter samt personer fra det lokale beredskab. Patruljerne besøger udvalgte boligområder, hvor der bor mange ældre, eller hvor det antages, at mange boliger mangler røgalarmer.

Besøg i seks byer

I sidste weekend bankede RøgalarmPatruljen på døren hos beboere i Rødovre, Rødby, Nexø, Juelsminde, Hornsyld og Lemvig for at tjekke, at røgalarmerne virkede. Var batterierne flade, blev de skiftet, og var der ikke allerede en røgalarm i boligen, eller virkede den ikke længere, tilbød patruljen at sætte en ny røgalarm op. Alle spejdere og brandkadetter var på forhånd blevet klædt godt på til at teste en røgalarm, skifte batteriet og opsætte en helt ny røgalarm.

”Med RøgalarmPatruljen har vi særligt fokus på de ældre borgere, som er særligt udsatte for brand i hjemmet. Nogle har en røgalarm hængende i loftet, men batteriet kan være fladt, så den ikke længere virker. Det kan også være, at der slet ikke hænger en røgalarm, og for ældre mennesker kan det være vanskeligt selv at sørge for, at der kommer en røgalarm op”, fortæller Ole Nedahl, der er konsulent i BrandBevægelsen.

RøgalarmPatruljen i Lemvig
RøgalarmPatruljen på Bornholm
RøgalarmPatruljen i Juelsminde

Annonce