Brandvæsen

FOA: Afskaffelse af 5-minutterskravet vil medføre flere storbrande

Den planlagte afskaffelse af kravet om, at brandudrykningerne skal afgå indenfor 5 minutter, vil være en risikofyldt affære for både befolkningen og forsikringsselskaberne, og resultatet kan blive flere storbrande. Det mener FOA, som i stedet ønsker, at der anvendes flere fuldtidsbrandfolk, da der ifølge FOA ikke er tid til at vente på, at deltidsfolk skal komme endnu længere fra.

Politi

Hyldet som hverdagshelte

En af dem reddede en mand, der var hoppet ned på skinnerne på Tåstrup Station. To gjorde en særlig indsats for at få stoppet en påvirket bilist på motorvejen. Og fire ydede førstehjælp til en hårdt såret dreng, som var påkørt af en bil. Alle syv blev i sidste uge hyldet som hverdagshelte af Københavns Vestegns Politi.

Præhospital

Starter forsøg med eldrevet køretøj til liggende sygetransport

Den 1. juni 2024 indsætter Region Midtjylland et eldrevet køretøj til liggende sygetransport. Det sker som led i en ét-årig forsøgsperiode, hvor man vil se på ladetid og rækkevidde, så det kan blive afklaret, hvordan et eldrevet køretøj påvirker driften. Desuden skal forsøgsperioden også vise, hvordan eldrevne køretøjer mere generelt passer ind i regionens præhospitale funktioner.

Præhospital

Ambulancernes responstider i 1. kvartal 2024

I Region Sjælland har ambulancernes responstiderne udviklet sig nærmest katastrofalt. I 1. kvartal 2023 nåede 28 pct. af ambulancerne frem indenfor 5 minutter, men i 1. kvartal 2024 var det tal styrtdykket til kun 20,8 pct. Dermed er regionen gået fra at have landets bedste responstider til at have de næstdårligste. i Region Hovedstaden skete der derimod en markant forbedring. 

Brandvæsen

Revolution på vej: Udsigt til afskaffelse af 5-minutterskravet

Siden tidernes morgen har et af de helt centrale krav i det danske beredskab været, at brandkøretøjerne skal rykke ud fra brandstationen senest 5 minutter efter alarmen. Men som led i den såkaldte frisættelsesdagsorden vil regeringen nu afskaffe det krav. I stedet bliver det helt op til kommunerne af vurdere, om de ønsker krav til afgangstiderne på de lokale brandstationer.

Autohjælp

Styrelse sender Redning Danmark-selskab til tvangsopløsning

Selskabet Redning Danmark Holsted ApS skal tvangsopløses. Det mener Erhvervsstyrelsen, som har bedt Sø- og Handelsrettens Skifteretsafdeling om at opløse selskabet. Det sker efter et forløb, hvor Erhvervsstyrelsen ikke længere kan komme i kontakt med selskabet, og derfor har  Erhvervsstyrelsen også registreret selskabets direktør og revisor som fratrådte.

Præhospital

Vil søge om penge til ny akutbil i Køge-/Greve-området

Når Region Sjælland om kort tid siden en ansøgning til Sundhedsstyrelsens pulje for et styrket akutberedskab, så vil regionen især bede om at få penge til at etablere en ny akutbil i Køge-/Greve-området. Men regionen vil bl.a. også gerne have penge til at ansætte flere voksenredderelever, især i den sydlige del af regionen, hvor der er problemer med at fastholde de nyuddannede reddere.

Brandvæsen

Undersøgelse: 89 pct. modtog varsling på mobiltelefonen

Hvert år den første onsdag i maj tester Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen varslingssirenerne og S!RENEN, der udsender varslinger på mobiltelefonen. I år blev S!RENEN testet for anden gang. Sidste år modtog 64 pct. af befolkningen varslingen på mobiltelefonen. Det tal er i år steget til 89 pct., viser en ny undersøgelse.

Præhospital

Opgiver at søge om penge til flere præhospitale enheder

Det er i øjeblikket så svært at rekruttere ambulancepersonale, at det ikke giver mening at søge om penge til at indsætte flere præhospitale enheder – for det vil være særdeles vanskeligt at bemande dem. Sådan lyder konklusionen hos Region Nordjylland, der i stedet vil søge Sundhedsstyrelsen om puljemidler til at optage flere redderelever samt til at videreføre akutlægebilen i Hjørring.