Præhospital

To personer tiltalt for at affyre fyrværkeri mod ambulance

Det var ifølge anklagemyndigheden hos Midt- og Vestjyllands Politi til fare for i alt tre personers liv og førlighed, da der sidste år blev affyret flere skud fra et bomberør mod og i nærheden af en ambulance. Anklagemyndigheden har vurderet, at der i den konkrete situation opstod en nærliggende fare for to ambulancereddere samt en patients liv eller førlighed, hvilket en 20-årig og en 17-årig mand nu er blevet tiltalt for. Sagen skal om en uges tid behandles i byretten.

Autohjælp

SOS International slog autohjælpsrekorder i 2021

SOS International slog flere rekorder på autohjælpsområdet i 2021. For første gang nogensinde rundede SOS mere end en million sager og næsten to millioner opkald på ét år. At der næsten to millioner gange blev ringet efter autohjælpsassistance hos SOS svarer til en stigning på 24 pct. i forhold til året før. Stigningen er gældende for Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Præhospital

Store problemer med responstiderne i Nordjylland

Fra 1. april 2022 overgår ambulancedriften i Region Nordjylland fra Falck til regionens egen ambulancetjeneste og virksomheden PreMed. De to nye operatører har været i fuld gang med at rekruttere nye ambulancefolk, men det skaber problemer hos Falck, der i øjeblikket mangler ca. 40 reddere. Resultatet er voldsomt stigende responstider.

Brandvæsen

Fire nye brandkøretøjer på vej til Bornholm

Bornholms Regionskommune vil investere godt 10 mio. kr. i nye brandkøretøjer til brandstationerne i Rønne og Nexø. Driften af de to brandstationer varetages af Falck, men kommunen ejer køretøjerne, og nu er en autosprøjte og tre tankvogne på vej mod en udskiftning. Køretøjerne ventes dog først leveret i sommeren 2023 – og kommunen fraråder, at der satses på eldrevne køretøjer.  

Politi

Kæmpe kontrakt på drift af SINE-radionetværket er nu i udbud

Med en værdi på mellem 1,8 og 2,7 mia. kr. er det en af de største kontrakter nogensinde på beredskabsområdet, som nu er sendt i udbud. Der er tale om kontrakten på den samlede drift af SINE-netværket fra udgangen af 2024 og mindst otte år frem. Tilbudsgiverne kan vælge at købe sig ind på den eksisterende infrastruktur eller oprette et nyt og landsdækkende netværk.