Brandvæsen

Mange autoreddere har oplevet farlige situationer i trafikken

Inden for det seneste år har 64 pct. af autoredderne været i en farlig situation, hvor de måtte springe til siden for ikke at blive ramt af en uopmærksom bilist. Det viser en ny undersøgelse med deltagelse af 273 reddere. 28 pct. af redderne fortæller endvidere, at de fået påkørt deres afspærringsmateriel af en uopmærksom bilist, og 6 pct. af redderne har fået påkørt deres køretøj.

Præhospital

Falck står til at miste kontrakt på patientbefordring i Region Hovedstaden

Siden 2012 har Falck stået for den siddende patientbefordring i størstedelen af Region Hovedstaden, mens trafikselskabet Movia varetager opgaven i en mindre del af regionen som en del af selskabets flextrafikordning. En ny analyse viser, at patienterne er nogenlunde lige tilfredse med de to operatører, og udsigten til en besparelse fører formentlig til, at regionen vælger at give den samlede opgave til Movia uden udbud.

Brandvæsen

Kommune: Transportminister må tage stilling til besparelser på beredskab

Hvis Slagelse Kommune og A/S Storebælt ikke indenfor en måned bliver enige om, hvordan Storebæltsforbindelsens beredskab skal se ud fremover, så må det være op til transportminister Ole Birk Olesen at tage stilling til beredskabets størrelse. Det mener Slagelse Kommune, efter at A/S Storebælt har ønsket at spare på beredskabet, hvilket Slagelse Kommune har besluttet at afvise.

Politi

Kontrakt på Københavns Politis HS2-vagtcentralsystem i udbud

Kontrakten på de kommende fire års support, vedligeholdelse og videreudvikling af Københavns Politis særlige vagtcentralsystem, HS2, er blevet sendt i udbud. Kontrakten, der har en værdi på 36 mio. kr., skal understøtte, at Københavns Politi kan opretholde den operative parathed døgnet rundt og i værste fald kan drive en større politiaktion i flere døgn i træk. HS2 skal derfor holdes i konstant drift uden nedbrud.

Brandvæsen

Tidligere beredskabschef: Borgmestre var advaret mod beredskabsfusion

Både borgmestre og kommunaldirektører i vestegnskommunerne Vallensbæk, Høje-Taastrup og Ishøj var advaret om, at der ikke var et økonomisk eller beredskabsfagligt rationale i et fælles beredskab sammen med fem kommuner i Region Sjælland. Det fortæller Vallensbæk tidligere beredskabschef, der betegner dannelsen af Østsjællands Beredskab som en katastrofe, der har ødelagt beredskabet.

Brandvæsen

Brandvæsen overvejer at anlægge sag mod politiet

Hvem skal betale de ca. 1 mio. kr., som den ekstraordinære flygtningesituation i 2015 kostede Lolland-Falster Brandvæsen? Brandvæsenet mener, at det er politiet eller Integrationsministeriet, som skal betale, mens de to myndigheder mener, at opgaven var omfattet af beredskabsloven – og dermed skal betales af brandvæsenet selv. Nu overvejer brandvæsenet så at lægge sag an mod politiet.