Autohjælp

Falck nedlægger 25 stillinger i Nordjylland

Et faldende aktivitetsniveau fører nu til, at Falck nedlægger 25 stillinger i Nordjylland. Ifølge Falck er det især faldende efterspørgsel på siddende sygetransport samt færre bugseringer, som gør, at der er behov for færre reddere. Det spiller dog også ind, at personaleomsætningen i øjeblikket er lav. I første omgang er 12 reddere blevet opsagt.

Brandvæsen

Kommuner: Molboagtig erstatning for støttepunktsberedskaberne

Ved årsskiftet blev de særlige støttepunktsberedskaber nedlagt som led i den nye politiske aftale om beredskabet. I stedet kan kommunerne låne materiel hos staten, men på Lolland-Falster betegner man udlånsordningen som molboagtig. Kommunerne kan nemlig ikke låne det ønskede materiel, og Forsvarsministeriet og Beredskabsstyrelsen kræver, at det udlånte materiel placeres i Lolland Kommune – selv om nabokommunen Guldborgsund har både den nødvendige garageplads og det erfarne mandskab.

Politi

Politiet: 112-app var med til at redde liv ved drukneulykke

Den nye 112-app viste for alvor sit værd den 15. april 2013, da en person var tæt på at drukne i Søby Sø ved Herning. Her ringede en mand til alarmcentralen i Aarhus, efter at han havde set en person ligge cirka 10 meter ude i Søby Sø ved Herning. Men Søby Sø er et vidt begreb, og det kunne have kostet flere dyrebare minutter, før medarbejderen på alarmcentralen havde sporet sig ind på, hvor anmelderen præcist befandt sig. Men det tog kun få sekunder – anmelderen havde nemlig foretaget opkaldet via 112-app’en.

Brandvæsen

140.000 har hentet den nye 112-app

I løbet af de første små to uger efter lanceringen af den nye 112-app har ca. 140.000 danskere hentet app’en til deres smartphone, og siden lanceringen har app’en næsten konstant været at finde øverst på hitlisterne for apps. Alarmcentralerne fortæller desuden, at det nye hjælpeværktøj allerede har været i funktion flere gange og gjort en positiv forskel.

Brandvæsen

Kræftrisiko: Arbejdstilsynet skal besøge alle landets brandstationer i år

Når det gælder brandfolk og den mulige kræftrisiko ved arbejdet, så har Arbejdstilsynet vejledt og informeret i tilstrækkeligt omfang i takt med nye undersøgelser om mulig kræftrisiko på området. Det konkluderer Arbejdstilsynet i hvert fald selv i en ny redegørelse, som er udarbejdet i samarbejde med Arbejdsskadestyrelsen. Men samtidig iværksætter myndighederne nu en række nye initiativer, der sætter yderligere fokus på brandfolks arbejdsmiljø – blandt andet skal Arbejdstilsynet inden udgangen af 2013 gennemføre tilsyn med alle brandstationer, ligesom der på forsøgsbasis i en periode på et halvt år skal føres tilsyn ved store brande.

Brandvæsen

Brandfolk vil fortælle politikere om kræftrisiko

I næste måned får Brandfolkenes Organisation besøg af den canadiske brandmand og advokat Alex Forrest, der er formand for Winnipeg Fire Fighters Union og ekspert i sammenhængen mellem jobbet som brandmand og udviklingen af kræft. Brandfolkenes Organisation vil gerne benytte besøget til at fortælle politikerne om brandfolks øgede risiko for visse former for kræft, og derfor har organisationen anmodet om foretræde for Folketingets Beskæftigelsesudvalg.

Præhospital

Forkert regions ambulance ankom: Bevidstløs patient blev flyttet til ny ambulance

Da den 69-årige Kaj Flindt fra Rødovre i starten af april styrtede på sin cykel under en træningstur uden for Roskilde, ankom der efter 15 minutter en ambulance fra Region Hovedstanden. Kaj Flindt lå bevidstløs på en båre på vej ind i ambulancen, da en ambulance fra Region Sjælland pludselig dukkede op. Det viste sig nemlig, at Kaj Flindt var styrtet 50 meter inde på Region Sjællands område, og han blev derfor flyttet over på Region Sjællands båre.

Brandvæsen

Dyreambulancerne kørte 24 gange om dagen sidste år

Der er mange grunde til, at dyreambulancerne kommer på vejene. En svane, der er blevet viklet ind i fiskesnøre eller et rådyr, der er blevet ramt af en bil. Nye tal viser, at dyreambulancerne sidste år var på vejene 8.735 gange for at hjælpe dyr i nød. Det er i snit 24 ture om dagen. Dyreambulancerne er et samarbejde mellem Dyrenes Beskyttelse og Falck.

Præhospital

Region ønsker akutlægebil i Vendsyssel

Region Nordjylland vil indsætte en akutlægebil i Vendsyssel, som skal sikre borgere endnu hurtigere akut lægehjælp ved alvorlig sygdom eller ulykker. Akutlægebilen skal primært finansieres af en akutpulje fra regeringen, og den skal med base i Hjørring være et supplement til det eksisterende beredskab i Vendsyssel. I praksis er det den nuværende paramedicinerbil i Hjørring, som bliver konverteret til en akutlægebil og placeret ved Sygehus Vendsyssel i Hjørring – hvis regionen altså får de ønskede penge fra regeringen.