Brandvæsen

Fængslet brandmand var også pædagogmedhjælper

En deltidsbrandmand fra Tårnby Brandvæsen, der er varetægtsfængslet for sex med to piger på 11 og 14 år, var også pædagogmedhjælper i en børneinstitution i Tårnby Kommune. Han er straks blevet afskediget, og forældrene til børnene på institutionen blev informeret om sagen på et forældremøde i torsdags, samme dag som brandmanden blev varetægtsfængslet i dommervagten. Samtidig er det kommet frem, at den 14-årige pige er datter af en anden medarbejder hos brandvæsenet.

Præhospital

Historisk omlægning af det præhospitale beredskab i Region Hovedstaden

Når kalenderen skifter fra mandag den 31. august 2009 til tirsdag den 1. september 2009, så gennemføres der samtidig den hidtil største omlægning af det præhospitale beredskab i Region Hovedstaden. Den liggende sygetransport adskilles fra den akutte ambulancekørsel, antallet af akutambulancer reduceres mærkbart, der kommer paramedicinere på udvalgte ambulancer, en ny vagtcentral overtager disponeringen, regionen strammer grebet om ambulancekørslen, ambulanceoperatørerne er ikke længere ansvarlige for responstiderne og mange borgere vil få ambulancehjælp fra andre ambulanceoperatører end i dag. For Falck, der blev udbuddets store vinder, betyder omlægningen en ændring af store dele af de daglige arbejdsgange. Desuden opretter Falck fire ny ambulancestationer – bl.a. skal Falck-Huset på Polititorvet atter huse ambulancer.

Foto: Rigspolitiet
Brandvæsen

To brandfolk anholdt for sex med mindreårige

To brandfolk fra Tårnby Brandvæsen er anholdt og fængslet for at have haft sex med en 11-årig og en 14-årig pige – blandt andet på selve brandstationen. De to unge brandfolk på 28 og 31 år er begge tilknyttet brandstationen i Tårnby, den ene som fastansat og den anden som deltidsansat. Siden de to mænd blev anholdt – den 31-årige i søndags og den 28-årige i onsdags – har kollegerne på brandstationen været yderst mærket af sagen.

Præhospital

Københavnsk massefyring kan løse Roskilde Brandvæsens rekrutteringsproblemer

I slutningen af september vil 48 ambulancereddere i Københavns Brandvæsen få besked om, at de mister deres job som en direkte følge af, at Københavns Brandvæsen fra 1. september må overlade mere end halvdelen af sin ambulancekørslen til to konkurrenter. I de øvrige ambulancetjenester er der imidlertid mangel på uddannede ambulancefolk, og dermed vil de fleste ambulancefolk formentlig kunne fortsætte i branchen. Og for Roskilde Brandvæsen kan massefyringen i Københavns Brandvæsen vise sig at løse det, som efterhånden ligner et akut rekrutteringsproblem.

Præhospital

Sygeplejersker: Paramedicinere på akutbiler kan koste liv

Region Syddanmarks plan om at lade akutbiler bemande med paramedicinere i stedet for sygeplejersker vil ifølge sygeplejerskerne føre til, at Sønderjyllands tættest befolkede områder får et tredjeklasses præhospitalt beredskab. Og sygeplejerskerne mener, at deres manglende tilstedeværelse på akutbilerne i yderste konsekvens kan koste liv.

Præhospital

Ambulix-selskab på vej mod tvangsopløsning

Tidligere på året skiftede den lille ambulanceoperatør Ambulix ApS i Sorø navn til Dansk Patient Befordring ApS, og samtidig flyttede selskabet til en c/o-adresse i Greve. Nu er selskabet imidlertid efter alt at dømme på vej mod en tvangsopløsning, for selv om fristen for længst er overskredet, så har Dansk Patient Befordring ApS ikke indsendt noget regnskab for 2008, og Erhvervs- og Selskabsstyrelsen kan ikke komme i kontakt med selskabet på den adresse, som selskabet selv har oplyst. I mellemtiden er der opstået et nyt selskab, Ambulix Fire & Rescue ApS, der viderefører Ambulix’ aktiviteter.

Præhospital

Kritik af indsats efter ulykke under TV-optagelse

Da fodboldspilleren Niclas Jensen og TV-værten Ibi Støving kørte galt under optagelsen til programmet Zulu Djævleræs var den redningsmæssige indsats ikke i orden, og i værste fald kunne det have medført, at de begge skulle have tilbragt resten af livet i en kørestol. Det mener chefen for akutlægebilerne i Region Hovedstaden, overlæge Søren Loumann, der kritiserer, at personale fra Dansk Ambulance og Sygetransport hverken klippede taget af bilen eller anvendte spineboard.

Brandvæsen

Indsatsledere kritiseres for at køre for hurtigt

Det skal gå hurtigt, når brandvæsenets indsatsledere rykker ud, men ifølge Jydske Vestkysten kritiserer flere borgere indsatslederne i Billund Kommune for at køre for hurtigt. “Vi er nogle mennesker, der gang på gang har irriteret os over, at vores beredskabschef i Billund Kommune rykker ud i sådan en fart, at det er livsfarligt for andre mennesker at være i nærheden af ham”, fortæller en borger således til avisen.

Præhospital

Greve- og Køge-reddere ser ud til at kunne fortsætte i Falck

Den 1. februar 2010 overtager Roskilde Brandvæsen ambulancekørslen fra Falck i Køge-Greve-Solrød-området, og et halvt hundrede reddere bliver dermed i princippet arbejdsløse. Men redderne har ikke travlt med at søge nye jobs hos Roskilde Brandvæsen – og slet ikke, hvis de skal over på en FOA-overenskomst i stedet for deres nuværende 3F-overenskomst. Det tegner nemlig til, at Falck vil kunne tilbyde alle redderne, at de kan flytte til andre stationer.

Præhospital

Københavns Brandvæsen vinder udbud af liggende sygetransport

Det bliver Københavns Brandvæsen, som skal stå for den liggende sygetransport i et område, der stort set svarer til Københavns og Frederiksberg kommuner. Opgaven var i første omgang i udbud i forbindelse med udbuddet af ambulancekørslen, men dengang valgte Københavns Brandvæsen ikke at byde. Da der ikke kom nogen andre bud, blev opgaven atter sendt i udbud, og denne gang bød og vandt brandvæsenet. Dermed er der udsigt til, at en stor del af brandvæsenets ambulancemandskab kan bevare jobbet trods tabet af halvdelen af ambulancekørslen.