Brandvæsen

Deltidsbrandfolk får ikke lov til at køre udrykningskørsel i privatbiler

En mere udbredt – og måske undertiden uberettiget – brug af udrykningssignaler kan tænkes at svække respekten for politiets og brandvæsenets brug af udrykningssignaler, og derfor vil deltidsbrandfolk ikke få lov til at bruge udrykningssignaler på deres privatbiler, når de er på vej til brandstationen for at rykke ud. Det siger justitsminister Brian Mikkelsen (K), efter at Dansk Folkeparti har bedt ham om at tage stilling til spørgsmålet om udrykningskørsel for deltidsbrandfolk.

Præhospital

3F: Politikere spreder myter om Samaritens farvel

Efter det fejlslagne udbud af ambulancekørslen i Region Sjælland har regionspolitikerne søgt at placere skylden hos 3F, Dansk Industri og Falck – og samtidig har politikerne frikendt sig selv for alt ansvar. Men fagforeningen 3F betegner nu politikernes forklaringer som “myter i metermål”, og ifølge 3F burde politikerne indse, at de simpelthen valgte et tilbud, som ikke hang sammen.

Brandvæsen

Falck-løsning giver Gentofte en besparelse på 40 mio. kr.

Det bliver allerede fra 1. april at Falck skal overtage brandslukningen i Gentofte, og den nuværende brandstation på Bernstorffsvej skal fortsat bruges som brandstation, ligesom alle udrykninger fortsat skal ske herfra. Ifølge Gentofte Kommune giver den nye aftale med Falck en besparelse på ca. 40 mio. kroner over en ti-årig periode.

Præhospital

Alarmcentralchef: Viderestilling vil slå flere patienter ihjel

Forslaget om, at alarmcentralerne fremover skal viderestille 112-opkald til regionernes vagtcentraler, hvor opkaldene så skal vurderes af læger og sygeplejersker, får en hård medfart af fagfolk. Chefen for landets største alarmcentral betegner således forslaget som rystende, og han mener, at en model med viderestilling vil være livsfarlig for patienterne, fordi hjælpen forsinkes mærkbart.

Præhospital

Fyringer af ambulancefolk udsat en måned

De varslede fyringer af ambulancereddere i Københavns Brandvæsen er udsat en måned, mens brandvæsenet prøver at skaffe arbejde til så mange reddere som muligt. ”Jeg har stillet mig selv den opgave at bruge måneden på at finde ud af, hvilke muligheder, der er for at bevare så mange arbejdspladser som muligt”, siger brandchef Jan Axlev. Omkring 100 reddere risikerer fortsat at miste deres arbejde.

Præhospital

Politikere: Vi advarede regionen mod Samariten

Forud for Region Sjællands beslutning om at overlade ambulancekørslen til Samariten havde mange fagfolk advaret mod beslutningen. Men også blandt regionspolitikerne var der skepsis, og to politikere stemte mod beslutningen. Både den nu tidligere socialdemokrat Lennard B. Nielsen og den konservative Anne Skov Hansen bad tilbage i september sidste år de politiske kollegaer om at udskyde beslutningen, indtil man vidste hvordan Samariten kunne være 100 mio. kr. billigere end Falck.

Præhospital

Brandfolk: Det er ikke en stor sejr, men dog en sejr

“Det er sørgeligt, at danskerne skulle så meget ondt igennem, men nu må vi ikke glemme at holde fokus”. Det siger formanden for Brandfolkenes Organisation, Jesper Bronée, i en kommentar til Region Hovedstadens beslutning om at fravælge Samariten. Jesper Bronée maner til besindighed: “Der vil sikkert være mange, som nu vil løbe med hænderne over hovedet, men dette er langt fra en sejr. Samariten er taget hjem, men det er jo slet ikke dem, som har skabt en vigtig del af den kritik, som Brandfokenes Organisation har rettet mod regionens embedsmænd. Det, som vi har sat fokus på, er jo responstiden – og dermed muligheden for succes ude hos de kritisk syge borgere”.

Præhospital

Roskilde Brandvæsen har appetit på mere ambulancekørsel

Ved Region Sjællands ambulanceudbud sidste år vakte det en del forundring, at Roskilde Brandvæsen kun bød på ambulancekørslen i det område, som brandvæsenet i dag dækker. Men nu lyder udmeldingen fra Roskilde Brandvæsen, at brandvæsenet er interesseret i at deltage i den nye udbudsrunde, som Region Sjælland vil gennemføre om den del af ambulancekørslen, som Samariten måtte opgive.

Præhospital

Atter forundring over Samaritens udmeldinger

Da det i går stod klart, at Region Hovedstaden ville fravælge Samariten til fordel for Københavns Brandvæsen, meddelte selskabets danske pressechef, Arne Møller, at Samariten vil overveje at rejse et erstatningskrav mod regionen. Det har givet anledning til forundring og forvirring i Region Hovedstaden, for ifølge regionen var det Samariten selv, som anmodede om at slippe ud af kontrakten.

Præhospital

Det ser lysere ud for Københavns Brandvæsen

Tirsdag besluttede et enigt regionsråd at løse Samariten fra sit bud på at køre fire ud af Region Hovedstadens 44 ambulancer. Det betyder, at Københavns Brandvæsen fremover vil have ansvaret for ambulancedriften i det såkaldte optageområde Bispebjerg, som omfatter bydelene Bispebjerg, Indre By, Østerbro, Nørrebro, Nordvest og Brønshøj. Dermed ser det ud til, at ca. 60 af de omkring 170 ambulancereddere, som allerede er varslet fyret, vil kunne beholde deres job i Københavns Brandvæsen. Men brandvæsenet undersøger alternative muligheder, der kan sikre jobbet for flere af ambulanceredderne.