Brandvæsen

Fagforening kritiserer Beredskabsstyrelsen

Når den nye, risikobaserede dimensionering træder i kraft skal kommunerne sende deres risikovurderinger til Beredskabsstyrelsen, som skal vurdere dem. Men Forbundet af Offentligt Ansatte (FOA) har ikke den store tiltro til Beredskabsstyrelsen. FOA mener, at Beredskabsstyrelsen tilsidesætter Branchearbejdsmiljørådets minimumsvejledninger, og fagforeningen er særligt fortørnede over, at Beredskabsstyrelsen ifølge FOA har fået Arbejdstilsynet til at ændre deres udmeldinger om røgdykkeres sikkerhed.

Brandvæsen

Advokatundersøgelse frikender Kolding Kommune

En advokatundersøgelse frikender Kolding Kommune for ansvar i forbindelse med den fyrværkeribranden i Seest. Dermed kan ofrene for branden ikke kræve erstatning af kommunen. Undersøgelsen, der blev præsenteret for Kolding Byråd mandag, har gennemgået kommunens sagsbehandling i forbindelse med godkendelsen af fyrværkerifabrikken.

Præhospital

Bramsnæs satser på akutenhed

Fornyede forhandlinger mellem Bramsnæs og Roskilde kommuner om mulighederne for fortsat drift af ambulancen i Bramsnæs har ikke givet noget resultat, og ambulancen i Bramsnæs nedlægges derfor pr. 1. januar 2005. I stedet vil Bramsnæs Kommune forsøge at oprette en lokal akutenhed, selv om Roskilde Amt ikke vil være med til at betale regningen.

Præhospital

Socialdemokraterne ønsker bøder til langsomme ambulancer

Socialdemokraterne ønsker kontant afregning, hvis en ambulance er for længe om at nå frem til et ulykkessted. Det bør føre til en bøde i hvert enkelt tilfælde. “Vi vil gøre op med, at ambulancen i nogle tilfælde først når frem efter 45 eller 50 minutter, og at man intet kan gøre efterfølgende”, siger sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersen til Nordjyske Stiftstidende.

Brandvæsen

Aabenraa vil trække på tyske redningsdykkere

De seneste år er Aabenraa blevet ramt af flere alvorlige ulykker, hvor biler er kørt i havnen, og hvor det efterfølgende har taget lang tid at få dykkere til Aabenraa. Det vil imidlertid være for dyrt for kommunen at oprette et lokalt dykkerberedskab, så nu vil kommunen i stedet lave en aftale med brandvæsenet i Flensburg på den anden side af grænsen. Det er dog ikke en ordning, som vil redde liv, understreger beredskabschefen.

Præhospital

Amterne har besluttet at indføre lægehelikoptere

På et møde i Amtsrådsforeningens sundhedsudvalg torsdag har amterne besluttet, at der indenfor maksimalt to år skal oprettes en landsdækkende lægehelikoptertjeneste. Lægehelikopterne skal formentlig stationeres i Aalborg, Århus, Odense og København, hvorfra de skal kunne bringe alvorligt tilskadekomne til de fire traumecentre.

Præhospital

Reddere er skeptiske overfor lægehelikoptere

Reddernes Landsklub og Dansk Ambulance Råd har i fællesskab udarbejdet et notat om nogle af konsekvenserne ved indførelse af lægebemandede helikoptere i Danmark. Ifølge notatet er det ikke sikkert, at et system med lægehelikoptere vil blive en ubetinget succes, og de to organisationer anbefaler, at man gennemfører et grundigt udredningsarbejde før beslutningen om at indføre lægehelikoptere træffes.

Brandvæsen

Fyrværkeribranden: Kolding Kommune betaler regning for ødelagt materiel

Byrådet i Kolding har vedtaget, at Kolding Kommune betaler 120.000 kr. til Vamdrup Kommune til dækning af de to køretøjer fra Vamdrup Brandvæsen, som gik tabt ved fyrværkeribranden i november. En tankvogn og en indsatsledervogn fra Vamdrup Kommune gik tabt ved branden, men ifølge Beredskabsstyrelsen var Kolding Kommune ikke juridisk forpligtet til at betale for køretøjerne.

Brandvæsen

Søllerød-Hørsholm Brandvæsen har taget over i Hørsholm

Søndag kl. 12.00 overtog det fælleskommunale Søllerød-Hørsholm Brandvæsen officielt brandslukningen i Hørsholm Kommune. Hidtil er brandslukningen blevet varetaget af Falck, men Hørsholm Kommune har valgt at etablere sit eget beredskab i samarbejde med nabokommunen Søllerød. I brandvæsenets første måned, hvor lovgivningens krav til udrykningstider stadig gælder, vil brandvæsenet ikke kunne overholde lovgivningen i Rungsted-området.