Brandvæsen

Falck lukker vagtcentral i Odense

Falcks vagtcentral i Odense bliver nedlagt 1. juni 2005, og aktiviteterne flyttes til vagtcentralen i Kolding, der i forvejen dækker Sønderjyllands, Ribe og Vejle amter. Dermed fraviger Falck det hidtidige princip om, at Falcks vagtcentraler skal have samme dækningsområde som politiets alarmcentraler. Også Falcks driftsplanlægningscenter i Odense flyttes til Kolding.

Brandvæsen

Ny FKB-formand vil hellere samarbejde end slås

Den nye formand for Foreningen af Kommunale Beredskabschefer, Peter Staunstrup, vil hellere samarbejde end slås. Det siger han i et interview med tidsskiftet Redderen. En af hans første opgaver som formand bliver at finde en ny redaktør til foreningens eget tidsskrift, Brandvæsen – den hidtidige redaktør, Svend Erik Brodersen, måtte nemlig forlade redaktørposten umiddelbart efter formandsskiftet.

Brandvæsen

Sejlere: Stil krav til privat søredning

Private søredningstjenester er skudt op som en slags Falck på havet, men der stilles ingen krav til deres mandskab, uddannelse og udstyr, som der gør i den offentlige søredningstjeneste. Det vil Dansk Sejlunion og dens 60.000 medlemmer have lavet om på. Unionen har henvendt sig til forsvarsminister Søren Gade (V) og erhvervs- og økonomiminister Bendt Bendtsen (K) om problemet.

Brandvæsen

Vil have politikerne til at revurdere beredskabsaftale

Ifølge Arbejdstilsynet er det ikke forsvarligt at røgdykke, såfremt der ikke står et sikringshold parat udenfor bygningen. Og efter at den politiske aftale om beredskabet reducerede bemandingen på et slukningstog med to mand er der ikke nok brandfolk på en udrykning til, at der både kan stilles med et røgdykkerhold og et sikringshold. Blandt andet på den baggrund vil Landsklubben For Deltidsansatte Brandfolk (LFDB) nu have politikerne til at revurdere beredskabaftalen.

Præhospital

Ambulancefolk kunne ikke et ord dansk

“Det er uacceptabelt at tyske reddere ikke kan et ord dansk”. Det siger Jesper Andersen fra Falck i Sønderborg, efter han i går blev blev sendt ud til en færdselsulykke, som krævede assistance fra tyske ambulancer. Det er avisen Der Nordslesviger, der skriver om Jesper Andersens kritik af de tyske reddere fra Flensborg Brandværn efter en større trafikulykke på Krusåvej vest for Rinkenæs i går, hvor en familie på fem kørte galt.

Brandvæsen

Reddere må ikke deltage i brandudrykninger på fridage

Hos en gruppe blandt redderne på Falck-stationen i Holbæk er der stor frustration over, at de ikke længere har mulighed for at deltage i brandudrykninger på deres fridage. Aftalen blev opsagt i sommer, men da Falck i øjeblikket søger efter nye deltidsbrandmænd, har gruppen af reddere atter tilbudt deres hjælp, men har fået nej.

Brandvæsen

Beredskabsstyrelsen tvivler på Hørsholm-tal

Beredskabsstyrelsen har godkendt udrykningsstrukturen i Søllerød-Hørsholm Brandvæsen. Beredskabsstyrelsen tvivler godt nok på, at udrykningstiderne kan overholdes i praksis – men tvivlen er bare ikke så stor, at styrelsen kan nægte at godkende beredskabet. “Borgerne er i øvrigt flintrende ligeglade med denne opblæste sag fra nogle få brandfolk”, siger kommunens beredskabschef.

Foto: Rigspolitiet
Brandvæsen

Indsatsleder slap med advarsel

En indsatsleder fra Egebjerg Kommune på Sydfyn slipper med en advarsel, efter at han i forsommeren kørte over en jernbaneoverskæring, hvor bommene var nede. Også chaufføren på et slukningskøretøj fra Falck slipper med en advarsel, idet politiets vurdering er, at han var i god tro, da han kørte over baneoverskæringen umiddelbart efter indsatslederen.

Brandvæsen

Herning: Ingen samarbejdsproblemer mellem beredskaber

Der er ikke nogen samarbejdsproblemer mellem det kommunale og det statslige beredskab i Herning. Det siger beredskabschef Mette Bøgvad fra Herning Kommunale Beredskab, efter at flere medier har omtalt en strid mellem det kommunale beredskab og naboen, Beredskabsstyrelsen, om vask og tørring af slanger. Men den historie er en and, som ifølge Mette Bøgvad skyldes, at en medarbejder fra beredskabet har udtalt sig mod bedre vidende.

Google Streetview
Brandvæsen

Siger nej til gratis dykkerberedskab

Den 6. juni druknede en 19-årig kvinde i Skive havn, og dengang gik der 47 minutter inden Falcks dykkere var fremme. Ulykken har fået Sallingsund Sportsdykkerklub til at tilbyde at etablere et frivilligt dykkerberedskab – helt gratis. Men Skive Kommune har efter samråd med Falck besluttet at sige nej til til sportsdykkernes tilbud – man mener ikke, at beredskabet vil være tilstrækkeligt sikkert.